Domain átregisztrálás

Hozzd át domainedet hozzánk

Kezelj egy helyen mindent. A transzfer ingyenes*


Egyetlen domain transzfer

* Nem tartalmazza az egyes TLD-k és a nemrégiben megújított domainek díját

Ha a neveden lévő, de más szolgáltatónál regisztrált domaint szeretnéd nálunk kezelni, azt hívjuk átregisztrációnak, költöztetésnek vagy regisztrátor váltásnak.

Ha egy másik személy vagy cég nevén lévő domaint szeretnél a saját nevedre átírni – pl. mert megvásároltad – , azt hívjuk igénylő váltásnak.

TIPP A költöztetés illetve igénylőváltás egy lépésben is megoldható.

.hu domain átregisztráció


Az átregisztráció ügyintézése az új .hu domain regisztrációval ellentétben nem online történik, hanem hagyományosan, papír alapon. A domain átregisztráció ezen az oldalon kezeményezhető. További információért tekintsd meg tudásbázis cikkünket: Hogyan kell .hu domaint átregisztrálni?


.hu domain igénylő váltás


Az igénylő váltás, vagy esetleg ezzel egybekötött átregisztráció ügyintézése hasonló a sima átregisztrációhoz, nem új domain igényként kell megrendelni, hanem ezen az oldalon.

FONTOS! Plusz kötelezettség, hogy a Domain lemondó nyilatkozatot is ki kell tölteni, ezen a régi igénylő aláírása is szükséges, valamint a régi igénylőtől is szükség van, ha magánszemény a Nyilatkozat a személyi adatok hitelességéről dokumentumra, ha pedig cég, az aláírási címpéldányának másolatára.

Egyéb domain átregisztráció (igénylő váltással)


Nemzetközi domainek esetében az átregisztráció esetén is elég az online ügyintézés, nincs szükség papírokra és az sem befolyásolja a folyamatot, hogy az átregisztrációval egyszerre igénylő váltás is történik vagy sem.

Első lépésben a régi szolgáltatótól ki kell kérni a domainhoz tartozó ellenőrző kódot (Auth kód vagy EPP kód neveken ismert) + fel kell oldani a registrar lockot a domainen. Ez sok szolgáltatónál online elvégezhető, máshol az ügyfélszolgálattól kell kérni.

Ismerve a fenti domain kódot a rendelés ezen az oldalon indítható, az átregisztrálni kívánt domain név ellenőrzésekor kell megadni az Auth (EPP) kódot is.

FIGYELEM! A nemzetöközi átregisztráció nem történik meg automatikusan.

A befizetést követően emailt kapsz a régi szolgáltatónál megadott email címre, amely az átregisztráció jóváhagyására szolgáló linket tartalmazza. Ezen a webcímen tudod megerősíteni az átregisztrációs szándékot.

Jóváhagyás esetén az átregisztráció gyorsan megtörténik, azonban ha nem történik megerősítés, az átregisztráció 3-11 nap után teljesül csak.

Powered by WHMCompleteSolution